« Înapoi la pagina festivalului

Sean Penn - Cină de gală pentru Haiti

de Gloria Sauciuc in 23 Mai 2012
Sean Penn - Cină de gală pentru Haiti

Evenimentul caritabil "Haiti: Carnival in Cannes" a reușit să strângă 1,5 milioane de dolari până în acest moment Sean Penn, Giorgio Armani, Petra Nemcova (foto, alăturat) şi invitaţii lor au luat în weekend cina la pavilionul Electrolux Agora din Cannes, bucurându-se de rafinamentele culinare premiate ale lui Bruno Oger. Încasările merg către "J/P Haitian Relief Organization", în sprijinul campaniei umanitare lansate de actorul Sean Penn de susținere a victimelor din Haiti.

Patronat de către Sean Penn şi Petra Nemcova, evenimentul caritabil "Haiti: Carnival in Cannes" a reușit să strângă 1,5 milioane de dolari până în acest moment. La câteva zile după cutremurul de mare magnitudine ce a lovit insula pe 12 ianuarie 2010, Sean Penn a mers în Haiti ca să ajute persoanele afectate şi a fondat "J/P Haitian Relief Organization (J/P HRO)". Lui i s-au alăturat regizorul şi scenaristul Paul Haggis, fondator al "Artists for Peace and Justice", şi supermodelul ceh Petra Nemcova, fondatoare a "Happy Hearts Fund".

"Această cină a reunit mulţi oameni influenţi din lumea entertainmentului", a declarat Frederique Pirenne, Director de PR Electrolux Europa. "Prin instalarea aparatelor de bucătărie profesionale Electrolux în pavilionul Agora, e vorba despre aceleaşi aparate pe care maeştrii bucătari le folosesc zilnic, aceştia pot crea adevărate capodopere culinare demne de importanţa evenimentului". Fiind furnizorul preferat de echipamente de bucătărie la 50% din restaurantele care au câştigat stele în clasamentul Michelin, Electrolux şi partenerii lor maeştri bucătari au adus excelenţa în gastronomie la evenimentele Festivalului de la Cannes, la pavilionul Electrolux Agora. Iar meniul Electrolux al maestrului bucătar Bruno Oger pentru cina caritabilă organizată de Sean Penn e fost următorul. Felul 1: Supă de mazăre la gheaţă Veloute cu Migdale dulci şi Creveţi Tartar, aromată cu coriandru. Felul principal: Pulpă de viţel rumenită la foc mic 24 de ore, cartofi natur şi unt sărat cu trufe asezonate. Desert: Savarină cu rom, ananas și vanilie.

Pe 22 mai, membrii juriului principalei secțiuni competiționale au luat masa tot la Electrolux Agora, lângă Palatul festivalului.

Un renumit maestru bucătar francez, Bruno Oger oferă o varietate de gusturi culinare, cu pasiune, plăcere şi imaginaţie, toate inspirate de aromele mediteraneene şi de culoarea locală. Responsabil de bucătăria hotelului Majestic din Cannes, încă de la 29 de ani, Bruno a câştigat cu restaurantul său două stele Michelin. Atunci când şi-a deschis primul său restaurant, prestigiosul Villa Archangel, a reuşit performanţa rară de a lua două stele Michelin de la bun început. Acum, restaurantul său este un reper al unei cine elegante la Cannes.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Gebeleizis pe 23 mai 2012 12:49
Toata aprecierea mea pentru oamenii care se impart si ii ajuta pe semenii lor.
nmv pe 23 mai 2012 16:08
Toata stima pentru SP. Eu am fost in Haiti si am vazut grozaviile cutremurului iar munca depusa de ONG -ul "J/P Relief" este cu adevarat o mana intinsa celor nevoiasi!
xerses pe 24 mai 2012 01:16
Cinste lor!
alex_il_fenomeno pe 9 iunie 2012 16:58
mama , ce de actori ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells