Cuisine américaine: o comedie cu și despre gust

de Cinemagia în 13 Oct 2023
Săptămâna gustului la TV5MONDE se încheie cu o comedie despre gustul intens al devenirii

În luna octombrie, TV5MONDE Europe sărbătorește Săptămâna Gustului, oferind un meniu educativ diversificat: de la serii la filme, de la bucătării franceze la un turism culinar internațional.

În jurul mâncării, omul leagă multe aspecte ale vieții sale. Iar când vine vorba de filme despre mâncare, restaurante și olimpiadele papilelor, precum Big Night (pentru bucătăria italienească) sau Tampopo (pentru cea asiatică), Cuisine américaine ne aduce în Dijon, în viața agitată și efervescentă dintr-un restaurant Michelin, condus de un bucătar celebru, excentric și ursuz. 

Pe partea cealaltă a Atlanticului, un bucătar aspirant newyorkez, Loren (Jason Lee din Almost Famous și din Vanilla Sky), s-a înrolat în Marina Americană, neavând bani pentru a urma cursuri de specialitate în arta gastronomiei. Deși Loren a avut un parcurs rapid ca bucătar al marinei, o altercație cu un ofițer îl lasă pe drumuri. 

Rămas fără slujbă și fără perspective, Loren decide să călătorească în Franța, pentru a căuta un loc în bucătăria idolului său, reputatul Louis Boyer (Eddy Mitchell) din cărțile căruia americanul le gătea compatrioților din marină. Dar pentru a se perfecționa în arta gastronomiei, tânărul newyorkez ajuns în Dijon trece printr-o militărie mai ceva ca în marină. Loren trebuie să înfrunte capriciile idolului său, să îl potolească dacă se ia la bătaie cu vânzătorii din piață, să îl apere de moarte, de autorități și de sine. Să îi gestioneze complicata lui viață. 

Iar ca orice intrus prea binevenit, Loren stârnește haos și invidie. De Boyer se apropie mai mult decât ceilalți bucătari; mai mult chiar decât fiica sa, Gabrielle (Irène Jacob), iar de Gabrielle se apropie mai mult decât soțul ei. Rețeta pasiunii se dovedește a fi o savuroasă improvizație în fața obstacolelor.    

Cuisine américaine (1998) poate fi urmărit duminică, 15 octombrie, ora 22:00, pe canalul TV5MONDE. Sau aici, pe platforma TV5MONDEplus.

Iar dacă filmul vă stârnește apetitul, aceste emisiuni propun o explorare gastronomică mai amplă; la o oră potrivită, înainte de prânz.

L'ÉPICERIE: în fiecare joi, ora 11:30

O emisiune pentru cei interesați de conținutul farfuriei lor: rapoarte, sondaje, teste de gust, bănci de testare, precum și sfaturi și trucuri simple, dar eficiente.

AL DENTE: în fiecare vineri, ora 11:30 am

Cum se fac toate felurile de mâncare dintr-un meniu. O combinație între delicii culinare, râsete și cultura gourmand. 

LES P'TITS PLATS DE BABETTE: în fiecare luni, ora 11:30

Babette, Regina bucătăriei creole, este expertă și în bucătăriile din Normandia, Auvergne sau Sudul Vietnamului. De la piață și până în bucătărie, Babette ne face turul detaliat al gustoaselor ei rețete.

Exploreaza subiecte similare:

Jason Lee, Vanilla Sky, Irène Jacob, Eddy Mitchell, Cuisine americaine, Almost Famous, Big Night, Tampopo

Alte știri din cinema

De ce ciudat vorbeşte Yoda te întrebi? George Lucas explică...

La o proiecţie aniversară a lui Imperiul contraatacă, cineastul face o dezvăluire neaşteptată

E frumos de luat acasă: protagonistul din noul Predator. Iată trailerul!

Regizorul Dan Trachtenberg vrea să ţinem cu predatorii în noua parte a popularei francize

Micul Ne Zha, pregătit să cucerească întreaga lume

O versiune dublată, în pregătire pentru animaţia ce a bulversat topurile internaţionale

E oficial: Ryan Gosling e în noul... gâlşeavî pi şeruri

Iată titlul complet şi data premierei noului film Star Wars

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells